Započela provedba projekta SMART ECO PARKING

Bespovratna sredstva dodjeljena su putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a temeljem poziva na dostavu projektnih prijedloga „Integrator“. Predviđeno trajanje projektnih aktivnosti je dvije (2) godine.

Projekt predstavlja tranziciju dosadašnje urbane mobilnosti putem inovativne usluge „SMART ECO PARKING“ i inovativnog proizvoda „SMART PARKING“ ponudom inteligentnih transportnih rješenja namijenjenih urbanom prometu i prometu u mirovanju (parking) te razvoju zelene infrastrukture i smanjenju utjecaja na klimatske promjene u urbanim područjima. Projektni konzorcij čine PENTA d.o.o., SENSUM d.o.o. i 3E PROJEKTI d.o.o., koji svako u svom području djelovanja nudi i dopunjuje inovativnu komplementarnu uslugu i proizvod koji će predstavljati novost na ciljanim tržištima uz potporu integratora ECORYS HRVATSKA d.o.o. koji će omogućiti veću dodanu vrijednost i tržišnu zastupljenost na ciljanom  tržištu. Inovativna usluga i proizvod koji nastaju kao rezultat suradnje vezani su uz područje održive urbane mobilnosti i inteligentnih transportnih rješenja, odnosno nude rješenja za održivi razvoj prometa u urbanim područjima, kao i prometa u mirovanju (parking).

Prvi Kick-off sastanak održan je u prosincu 2020., na kojem je pokrenuto osnivanje virtualnog ureda i odjela za konzorcijsku  suradnju. Partneri su ukratko prezentirali svoje tvrtke te su dogovorene prve aktivnosti u svrhu stvaranja i komercijalizacije zajedničkog inovativnog proizvoda koji će se nuditi i plasirati na tržište.  Također, definirani su i prvi koraci promidžbe i vidljivosti, brendiranja proizvoda i usluge SMART ECO PARKING, odnosno priprema logotipa, kao i predložak projektne web stranice.